Agil ordlista enligt Olingo

AGIL. Du har säkert sett ordet i flera olika sammanhang. Slår man upp det i svenska akademiens ordlista så ekar det tomt. Så vad betyder det egentligen?

Det är en försvenskning av det engelska uttrycket ”agile” som betyder snabbrörlig och smidig, vilket i sin tur kommer från det latinska ordet agere – att agera.

Det har kommit att bli en central del i hur många företag väljer att forma sina organisationer och sitt arbetssätt. Vi har dock märkt att det ibland kan uppstå en del förvirring kring vissa termer och uttryck som används i den agila världen – just nu lånar vi många ord från engelskan men vad betyder och innebär de egentligen med svensk beskrivning? Därför har vi satt ihop en ordlista som verkar som en guide för vissa av de agila uttryck du kan stöta på. Slit den med hälsan!

För att ladda ned dokumentet fyller du bara i din mailadress så generas en länk till nedladdningen!

Du samtycker samtidigt till att Olingo Consulting AB samlar in, lagrar och behandlar din mailadress i enlighet med vår integritetspolicy.

 

Hoppas att listan kan komma till hjälp i ditt agila arbete! Är det något ord du saknar eller fortfarande funderar över? Tveka inte att höra av dig. Vill du ha hjälp i ditt agila arbete eller veta mer om Olingos utbildningar och tjänster? Kontakta oss!

Ta del av fler av våra whitepapers!

Innehållet i våra whitepapers representerar Olingos uppfattning om dessa ramverk och modeller samt hur de hör samman. Uppfattningen är baserad på omfattande studier och praktisk erfarenhet.

Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook