Få till en bra och konstruktiv dialog med Moving Motivators

Hade ni också en välkommen-tillbaka-frukost och sen var det fullt ös? Vi har arbetat på distans i två års tid och nu när vi kommer tillbaka till våra arbetsplatser kan det vara mycket som hänt i våra liv. Du kanske har flyttat, skaffat barn, skaffat hund, börjat nytt jobb med nya team och kollegor – ja, mycket kan ha förändrats… Hur mår dina medarbetare i denna förändring och vad är viktigt för dem? Använd Moving Motivators för att få till en bra och konstruktiv dialog!

Vi är tillbaka på kontoren och det är plötsligt väldigt mycket nya intryck att ta hänsyn till. Nya kollegor att lära känna, ett kontorslandskap där alla närsomhelst kan prata med varandra. Kanske känner man sig inte lika van vid sociala intryck och interaktion nu, som innan pandemin slog till. 

Har ni stannat upp och reflekterat över skillnaderna som uppstod i detta skifte och vad det innebär för varje enskild individ?

Nu när vi på Olingo kommer ut mer i våra uppdrag ser vi att den här återgången kanske påverkar mer än man trott. Vi tror att nu är tiden för att stanna upp och reflektera över vad detta skifte innebär för mig och mina medarbetare. Du som chef – hur mår dina medarbetare och vad är viktigt för dem?

Som hjälpmedel brukar vi på Olingo använda oss av Moving Motivators för att skapa dessa diskussioner. Istället för att fråga ”hur mår du?” som i säkert 90% av fallen automatiskt bemöts med ”jag mår bra”, kan man använda Moving Motivators för att få till en bra och konstruktiv dialog. De flesta företag har löne- och medarbetarsamtal nu med planering framåt. Motivationsfaktorer och hur vi mår är saker som kan vara viktiga att ta med sig i dessa diskussioner. 

Förutom relationen chef till medarbetare fungerar Moving Motivators även för team, projektledare, vid coachning, medarbetare till medarbetare, ja alla. Det kan till och med vara ett ypperligt spel att ta med sig hem och göra med sin partner.

Vi på Olingo har använt oss av Moving Motivators internt och trots att det är många av oss som arbetat tillsammans i flera år har vi hittat nya insikter om varandra! Spelet är en del av Management 3.0 som är en modell för ledarskap i en agil värld. Det består av 10 kort med olika motivatorer, t.ex. frihet, ära, samhörighet, nyfikenhet och expertis. Du kan se några exempel nedan.

Hör av dig till oss om du skulle vilja ha en kortlek att testa på din arbetsplats, så berättar vi mer. I denna artikel kan du läsa mer information om spelet och hur det går till!

Nina Söderberg Verksamhetskonsult nina.soderberg@olingo.se

Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook