december, 2018

04dec(dec 4)09:3005(dec 5)17:00Event OverITIL Practitioner - Remote classroom

Event Details

Målgrupp: Kursen vänder sig till de som är med och driver förbättringsarbete, inte nödvändigtvis baserat på ITIL, och vill utveckla denna förmåga.

Förkunskaper: För att skriva certifieringen krävs certifiering inom ITIL Foundation. Erfarenhet av verksamhetsutveckling är en fördel men inget förkunskapskrav. Kurstiden används till att skapa en förståelse för praktisk förändringsledning, inte till genomgång av ITIL-teori.

Certifiering: Certifiering sker vid separat tillfälle. Certifieringen är “open book” och den bok som får användas vid certifieringstillfället heter ITIL Practitioner Guidance (2500 SEK tillkommer om cert genomförs vid klassrumstillfälle alt. 3000 SEK för genomförande online via egen dator).
Bokning måste ske minst två veckor före själva tillfället.

Kurslängd: 2 dagar
Pris kurs: 14 950 SEK
Pris certifiering: 2 500-3 000 SEK (frivilligt)

Kursmaterial:
Digitalt* kursmaterial på Engelska ingår.

*Digitalt material levereras med personlig licens och går inte att skriva ut.
Om ni önskar utskrivet material utöver den digitala e-boken går det bra att köpa via Info@olingo.se

Temat för kursen är hur man ska skapa och driva en positiv förändring i organisationen. Huvudsakligt fokus är kommunikation och förändringsledning. Kursen utgår från CSI-modellen som beskrivs i ITIL-boken Continual Service Improvement och ger handfasta rekommendationer och verktyg för målsättning, uppföljning och förbättringsarbete. Kursen är till stora delar övningsbaserad och deltagarna får chansen att praktiskt tillämpa de verktyg och modeller som kursen beskriver. Efter kursen ska deltagaren ha erhållit kunskaper och färdigheter som är direkt tillämpbara vid etablering och utveckling av de processer och modeller som beskrivs i ITIL-ramverket. Deltagaren ska även förstå hur de verktyg och mallar som behandlas i kursen ska användas i praktiken. Stort fokus läggs på följande delar:

  • Organisatorisk förändringsledning
  • Kommunikation
  • Mål och målnedbrytning
  • Mätning och uppföljning

Observera att boken ITIL Practitioner Guidance inte ingår i kursavgiften men det är en stark rekommendation att varje kursdeltagare har tillgång till ett exemplar under kursens gång.
Olingo har valt ett kursupplägg med två lärarledda utbildningsdagar och ett separat certifieringstillfälle online ca två veckor efter kurs.
Syftet är att ge deltagaren tid att repetera kursen och till sig boken ITIL Practitioner Guidance som också kommer att användas under själva certifieringen.
Kursupplägget blir på så sätt både tids- och kostnadseffektivt då du inte är borta från arbetet mer än två dagar, samtidigt som du heller inte betalar för mer än två kursdagar.

Kontakta oss för mer information.

Time

4 (Tuesday) 09:30 - 5 (Wednesday) 17:00

Location

Informator Göteborg

Anmäl dig till eventet

Anmälan är stängd till detta event

Can not make it to this event?Change my RSVP

Läsarkommentarer

X
X